Van de Zondagsschool

 

Buurtdienst Elsen

Zondag 1 november was er weer een buurtdienst in de gemeenschapsruimte van de school in Elsen. Het thema van die ochtend was “kerkhervorming”.

Er waren die ochtend maar liefst 20 kinderen die de gemeente vol enthousiasme welkom heetten met het lied:  Goedemorgen, welkom allemaal.

De ouderen onder u zullen misschien wel weten dat Luther in 1517 te Wittenberg de 95 stellingen heeft aangeplakt waarna de kerkhervorming is ontstaan (31 oktober).

De leiding van de zondagschool had dit uitgewerkt in  tien geboden.

 

Tien kinderen lazen elk een gebod voor en de jongere kinderen plakten dit gebod op twee openslaande deuren met als teken dat een ieder er zo elke keer mee geconfronteerd wordt, wanneer je door de deuren loopt.

Tijdens het kaarsenlied zijn de zondagsschoolkinderen uit de dienst gegaan en hebben zij in een afzonderlijke ruimte gezamenlijk het verhaal gelezen. Voor de grotere kinderen was er een woordzoeker gemaakt en voor de anderen een kleurplaat. Beide passend bij het thema.

Na afloop van de dienst was er onder het genot van een kop koffie nog een gezellig samenzijn en tevens was er de gelegenheid om nader kennis te maken met Ds. E.E. Nordt

 

 

 

 

Dienst in Stokkum met de zondagsschool (Klik op de foto voor een vergroting)

 

 

Tijdens de laatste dienst in Stokkum waar Ds. Overdijk voorging werd door de zondagsschool alles uit de kast gehaald.

De kinderen lieten in een leuk stukje zien waarom koeien nu eigenlijk gevlekt zijn. Vroeger waren nl. alle koeien helemaal wit en daar waren ze trots op omdat ze net zo wit waren als de melk die ze gaven. Maar er was één kalfje die het helemaal niet leuk vond om koe te zijn. Zij wilde liever net zo zijn als de zwarte paarden. Ze verfde zich helemaal zwart en probeerde te gallopere maar de paarden lachtten haar luid hinnikend uit waardoor het kalf heel verdrietig werd. Een oude koe had het in de gaten en vertelde haar dat het niet aan de paarden lag maar aan haar zelf omdat ze niet wilde zijn wie ze was…….

God had haar niet gemaakt om te hinniken of te galopperen. Hij had haar gemaakt als koe en haar eigen talenten gegeven. “Pas als je wilt zijn wie je bent, zal je gelukkig zijn.”

De kinderen zongen ook nog een lied “Wit, zwart, rood en geel. Jezus houdt van alle kinderen”. Het was een hele leuke dienst voor jong en oud.
De oogstdienst is verplaatst naar 16 november. Het is de bedoeling dat we met z’n allen naar de kerk gaan en na afloop van deze dienst zullen de kinderen helpen met het rond brengen van fruitbakjes.

Wanneer er ouders zijn die mee willen helpen met de fruitbakjes dan kunnen zij zich bij de leiding aanmelden.

TOT ZIENS  ?!

De zondagsschool is een goede manier om uw kind met de kerk en het geloof in aanraking te brengen. De leiding kan altijd nog nieuwe en enthousiaste mensen gebruiken.