De deuren van de Martinuskerk staan ook deze zomer voor iedereen open. Jong en oud is welkom om de kerk in de volle breedte te ontdekken. De kerk wil verbinden en een ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Het thema van de Open Kerkdagen is dit jaar ‘Er zit muziek in de Martinuskerk’. De eerste woensdagen van het zomerprogramma van de kerk bleek afgelopen woensdag een groot succes.

Op woensdagavond 24 augustus staan vanaf 19.00 uur de deuren van de Martinuskerk wagenwijd open. Om 19.30 uur begint de zomerzangavond boordevol prachtige Engelse gezangen (hymns) vertaald of bewerkt in het Nederlands, op prachtige melodieën die heel veel mensen vertrouwd in de oren zullen klinken. We zingen dus in het Nederlands! Jan van Dijk, organist in Holten en eerder organist en dirigent van het kerkkoor in Markelo zal hier en daar een toelichting geven; Wim Schottink, alom bekende trompettist van de Markelose Fanfare en medewerker aan diverse feestelijke kerkdiensten, zal medewerking verlenen.

Al met al wordt het een unieke vrolijke, feestelijke samenzangavond met prachtige liederen gezongen op alom geliefde melodieën.

Na de tijd bent u welkom om gezellig na te praten onder het genot van koffie of thee. De Martinuskerk is deze avond geopend vanaf 19.00 uur.

De kaarten voor deze zomerzangavond zijn te bestellen via kaarten@pkn-markelo.nl, verkrijgbaar bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins of 24 augustus in de Martinuskerk. De kosten voor de kaarten bedragen € 5,- per persoon. Evenals de vorige avonden hoopt de organisatie weer veel bezoekers te mogen verwelkomen in de kerk.