Zomer in de kerk

Met dit thema beginnen onze zomeractiviteiten op woensdagavond 7 juli en eindigen op zaterdag 11 september tijdens Open Monumentendag.
Iedereen is van harte uitgenodigd om (meerdere malen) een kijkje te komen nemen! Voor jong en oud is er genoeg te beleven.
We hebben drie categorieën:
1. In gesprek met ………. op de woensdagavonden 7 en 21 juli en 4 en 18 augustus
2. Zangavonden op de woensdagavonden 14 en 28 juli en 11 en 25 augustus
3. Open kerk op de donderdagochtenden vanaf 8 juli t/m 26 augustus

In gesprek met …………
7 juli: Jordy Scheggetman, wijkagent van de kernen Markelo en Diepenheim
21 juli: Ellen Nauta, burgemeester Hof van Twente
4 augustus: Johan Doff, oud-huisarts Markelo
18 augustus: Carolien Röselaers-Pluimers, dochter oud-notaris Pluimers
Deodaat van der Boon gaat vanaf 19.30 uur met hen in gesprek. De gasten geven hun kijk op heden, verleden en toekomst van ons dorp en haar wijde omgeving. Er is aandacht voor persoonlijke accenten en muziek. De interviews duren ongeveer een uur en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kop koffie, thee of fris.

Zangavonden
Op 14 en 28 juli en 11 en 25 augustus vanaf 19.30 uur. We zijn erg blij met de ondersteuning van de Bethelkerk uit Urk die hier veel ervaring mee heeft. Van hen is een zangbundel geleend die zij in 2018 gebruikten. Uit deze bundel “Kleur bekennen” kunnen de aanwezigen een keuze maken uit ruim 100 bekende liederen en gezangen. Elke zangavond is er een afvaardiging uit Urk aanwezig voor vocale ondersteuning. Deze zangavonden duren zo’n vijf kwartier en na afloop praten we nog even gezellig na onder het genot van een kop koffie, thee of fris.

Open kerk
Vanaf 8 juli t/m 26 augustus is de kerk iedere donderdagochtend geopend vanaf 10.00 – 12.30 uur. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Met onder andere medewerking van de Dorpsraad en Stichting Heemkunde is een gevarieerd programma tot stand gekomen.

Zo is er een mooie tentoonstelling, met het thema: “Kerk en Dorp” te zien in de kerk. Ook hierbij wordt verwezen naar verleden, heden en toekomst.

Daarnaast is er het “Rondje Rond de kerk”. Deze wandelroute loopt vanaf de Martinushof langs alle bezienswaardigheden in Markelo rondom de kerk. Speciaal voor deze gelegenheid is een boekje samengesteld met interessante wetenswaardigheden en uiteraard de routebeschrijving. Dit boekje is straks tegen een kleine bijdrage verkrijgbaar.

Voor de jeugd is er een speurtocht. Ze kunnen samen met hun ouders, opa’s, oma’s of andere begeleiders op ontdekkingstocht. Er is een digitale quiz ontworpen door Rutger en Arne via Kahoot! met uitdagende en leerzame vragen die beantwoord moeten worden in en rondom de kerk.

Als afsluiting vindt op zaterdag 11 september in het kader van Open Monumentendag de laatste open kerkdag plaats.

By | 2021-06-24T09:10:09+02:00 juni 24th, 2021|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Zomer in de kerk