BloemstukHet doopbloemstuk geeft aan dat God altijd binnen bereik is, overal aanwezig is en dat je op Hem kunt vertrouwen.

God, gesymboliseerd in de rode Heliconia, is IN de gemeente en IN de mensen om je heen. De bol van takken staat voor de gemeente en de mensen.

De 3 witte rozen zijn de dopelingen van vandaag: Roos, Jort en Boet. Ze liggen in de palmen van Gods handen: de handvormige bladeren. De handen die je zullen leiden, je helpen en je dragen in je leven.

 

De kronkeltakken, boven en aan de onderkant, geven aan dat God zelfs nabij is in situaties waar je Hem niet ziet of verwacht. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk: “Mijn plannen zijn niet jullie plannen en jullie wegen zijn niet mijn wegen- spreekt de Heer. Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven en mijn plannen, jullie plannen.” (Jesaja 55: 8-9)

“Vertrouw op de Heer met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg”. (Spreuken 3:5)