De commissie “Open kerk” organiseert elk jaar een expositie met een thema ten behoeve van vakantiegasten en eigen inwoners.                                                               
 

OPEN KERKDAGEN 2011

 

OPEN KERKDAGEN 2010

 

OPEN KERKDAGEN 2009

Wat fijn dat er dit jaar zoveel mensen de open kerkdagen hebben bezocht. Van diverse kanten hebben we positieve reacties ontvangen. Een stukje uit het gastenboek van een bezoekster uit Deventer:

“Heden uw mooie kerk bezocht. Wat een ontvangst. Veel mensen hebben hier een aanknopingspunt gevonden. Een praatje, een bemoedigend woord. Ga zo door!”

 

Het past ons dan ook om iedereen die belangeloos heeft meegewerkt heel hartelijk te bedanken:  zoals Willem Niessink met zijn glas-in-lood werk, De schildersclub “Transparant” met mooie en soms discussie uitlokkende schilderijen, tekeningen van de heer Pessing, De zondagsschoolkinderen met hun schilderijtjes,

 

het Bijbelgenootschap met hun mooie stand, de organisten die zo fijn gespeeld hebben, de dames die de handwerkspullen en poppenkleertjes gemaakt of verkocht hebben. Ook de vele andere vrijwilligers voor het koffieschenken, de boekenverkoop, gastvrouw of gastheer zijn.

Mocht ik nog iemand vergeten zijn: ook jij / u hartelijk bedankt.

 

Wat dit jaar extra opviel waren de mooie symbolische bloemstukken die er elke week weer stonden. Gemaakt door verschillende leden van de, dit voorjaar gevormde, symbolische bloemschikgroep.

Het zal een verrijking zijn van de kerkdiensten wanneer zij de komende tijd zo doorgaan.

Benieuwd naar de opbrengst? Ruim € 2500! Het geld zal besteed worden aan nieuwe verlichting en mogelijk een aanpassing van het liturgisch centrum van de kerk.

Volgend jaar hopen we weer Open kerkdagen te kunnen houden met jullie / uw medewerking…..de 24e jaargang!

Een dankbare Open kerk commissie

 

 

Op de 3e donderdag is er een opname gemaakt door RTV oost. De uitzending heeft plaatsgevonden op 9 augustus om 08.00 uur ’s morgens in het programma Hoogtij van Ina Brouwer.

Via uitzending gemist kunt u dit alsnog beluisteren.

In 2006 was gekozen voor het thema: “BIJBELS”.
Veel bijbels zijn door diverse personen ingebracht.
Ook was er tijdens de openingstijden een boekenmarkt en werd er huisvlijt verkocht.
Om een indruk te geven hierbij enkele foto’s: (klik met muis op de foto voor een vergroting)

In 2005 was dat het thema “DOOPBELEVING”.

Bij de voorbereiding werd aan diverse gemeenteleden gevraagd om eens te vertellen wat de doop van hun (klein)kinderen voor hen en hun familie betekend heeft en hoe dat toen allemaal gegaan is.
Veel reacties zijn binnen gekomen.
Ook werden er veel doopjurken, doopkaarten, doopkaarsen, gedichten foto’s  etc. ingebracht. Hiervan werd een mooie expositie gemaakt.Na verloop van tijd werd alles in een klein boekje gebundeld.  Dit boekje is nog te koop en ligt in de kerk.