Onze jaarlijkse drukbezochte volkskerstzangdienst in de Martinuskerk; juist tijdens dit coronajaar wilden we hier op gepaste wijze aandacht aan besteden. En dus hebben we er een andere draai aan gegeven zodat iedereen kan genieten van mooie muziek en zang. Een lichtpuntje in deze donkere dagen voor kerst.

In samenwerking met De Fanfare hebben we het idee opgevat om alle Markelose koren en andere verenigingen die actief met muziek bezig zijn, te benaderen om samen een film te maken als alternatief voor de jaarlijkse volkskerstzang. En wat heeft het ons allemaal goed gedaan dat iedereen zo enthousiast aan de slag is gegaan om hiervoor materiaal te verzamelen.

Aan de film werken mee: Muziekvereniging “De Fanfare”, organist Gerrolt Droogsma, Markelo’s Kerkkoor, Vrouwenkoor Mar-Cant, Markelo’s Mannenkoor, Folkloristische Vereeniging “Markelo”, Koor Enjoy Markelo, Brook Duo, Stichting Heemkunde Markelo, Ossenhoornblazers Markelo, burgemeester Ellen Nauta, Dina Nijkamp-Hakkert, dominee Deodaat van der Boon, Bep van der Zwan en Gerda Vedders-Vasters. Blij en verrast waren we door alle input. Daarmee heeft de film ook een historisch tintje gekregen, er zijn veel bekende Markeloërs door de jaren heen in te zien. Het is dus echt een verzamelwerk geworden wat zeer de moeite waard is om te bekijken.

Bep van der Zwan heeft de bijdrages gemonteerd en er een prachtig geheel van gemaakt.
Op zondagavond 20 december om 19.30 uur gaat deze unieke film online!
U kunt het bekijken via https://kerkdienstgemist.nl/stations/181-Protestantse-Gemeente-Markelo of ons eigen YouTube-kanaal.
Namens de kerkenraad wensen wij iedereen veel kijk- en luisterplezier.