Op vrijdagavond 15 september opent de Martinuskerk met vreugde haar deuren voor een betoverende zangavond, in een harmonieuze samenwerking met de befaamde Urker zangers. Waar vorig jaar slechts een bescheiden vertegenwoordiging aanwezig was, zal dit jaar het volledige koor schitteren op het liturgisch centrum.

Het Mannenkoor Urker Zangers bestaat 55 jaar. Het koor staat bekend om de heldere koorklank en de gevarieerde repertoirekeuze. Onlangs heeft het koor een dubbele cd uitgebracht met als titels ‘de Winden Gods’ en ‘In the Chapel’ met op de ene bekende geestelijke liederen en op de andere vooral Engelstalige gospel. Veel van de liederen staan deze avond staan op het programma.

Onder de bezielende leiding van dirigent Jacob Schenk zal het koor vanaf 19.30 uur een prachtig concert ten gehore brengen in de sfeervolle ambiance van de Markelose  Martinuskerk. Dirigent Jacob Schenk is al bijna 25 jaar de muzikale leider van de Urker Zangers. Hij heeft vele talenten op muzikaal gebied in het dirigeren, maar ook in het begeleiden en soleren op orgel en piano, het bespelen van de panfluit, het componeren en arrangeren. Hij beschikt ook over een mooie tenorstem, waarvan op deze avond zeker kan worden genoten.

De muzikale begeleiding is deze avond letterlijk in handen van Cor Ploeg. Cor Ploeg ontving zijn orgellessen van Jan Zwanepol en Harry Hamer. Vervolgens studeerde hij het hoofdvak Orgel aan het

Conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy en Harm Jansen. Daarna studeerde hij de bijvakken Piano, Koordirectie, Gregoriaans en Kerkmuziek.

Voor degenen die dit betoverende concert willen bijwonen, zijn kaarten verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten, namelijk Boek- en Kantoorvakhandel Prins, Fotostudio Markelo, via het e-mailadres kaarten@pkn-markelo.nl, en natuurlijk aan de ingang van de kerk op de dag van het concert. De kosten voor dit muzikale festijn bedragen slechts €10,- per kaartje. Mis deze kans niet om een avond vol prachtige muziek en gemeenschappelijke harmonie te ervaren.