Op zaterdag 9 december 2017 om 15.30 uur en om 20.00 uur zal in de Martinuskerk te Markelo de Brook Duo kerkentour 2017 plaatsvinden.  “Met de vierde winterse vertelling ‘De Kas-Klokken Zwiegt’”.

Het inmiddels zesde seizoen van de Kerkentour heeft ruim 20.000 mensen naar verschillende kerken getrokken om te genieten van de winterse vertellingen en liedjes in dialect, geschreven door Gert Jan Oplaat. Het zijn streekromanachtige belevenissen van plattelandsfamilies die lief en leed met elkaar delen. Verhalen waar de kerk en het kerstverhaal een centrale rol vervullen.

De Kas-klokken Zwiegt duurt een kleine twee uur en kent geen pauze.

Het verhaal neemt u mee naar 1953 waarin het leven van de Zeeuwse molenaarsfamilie Roelands en de Maarkelse boerenfamilie Heelkamp centraal staat. Klaas Roelands is smoorverliefd op de wulpse Maria. Zij heeft een “voorkind” en wordt door de gemeenschap, onder leiding van de oudgereformeerde Dominee Risseeuw met de nek aangekeken. Maria is een “kind van de duivel” volgens de dominee, die graag hel en verdoemenis preekt vanaf de kansel. Tijdens de watersnoodramp van 1953 neemt dominee Risseeuw een “kwalijk” besluit…. En Maria……

De kaarten kosten € 10,- , inclusief 1 consumptie na afloop, in de vorm van koffie/ glühwein. De kerk is een uur voor aanvang open, en plaatsen zijn niet te reserveren. Er zijn voor beide voorstellingen 350 kaarten beschikbaar, maar wees er snel bij: want vol is vol.

De kaarten zijn vanaf dinsdag 14 november te koop bij het Infocentrum Markelo (VVV), Goorseweg 1. De openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Er is geen mogelijkheid tot telefonische reservering.

Voor aanvang van beide voorstellingen is er de mogelijkheid om in de hal van de Martinushof, indien beschikbaar, nog kaarten te kopen.

Na afloop van de voorstelling zal er een stand staan voor de verkoop van het nieuwste boek: ‘De kerstklokken zwijgen’, en de luister-cd van de eerste vertellingen. Het boek is ook te bestellen via: info@redvink.nl

Het Brook duo en de Kerkenraad hopen u allen te mogen begroeten.