Vrijdag, 28 oktober, heeft de Prot.Vrouwen Dienst samen met een zaal vol belangstellenden het 25-jarig bestaan van de zangavonden gevierd.

In de feestelijk versierde Koekoekszaal van Anholtskamp werd ieder verrast met een lekker gebakje bij de koffie/thee. Bakker Henk Jansen was er weer druk mee geweest!

Na een woord van welkom aan allen, en in het bijzonder de gasten, heeft ds. Dijkstra de avond geopend met gebed. Daarna was het zingen uit volle borst… oude, bekende liederen. We werden op toon en maat gehouden door Jonneke Adolfsen op de piano en haar vriendin Hanny Jansen met de dwarsfluit! En het klonk als een klok!

Sjoke van Zwol las een kort verhaal van Phil Bosmans…  ”In jouw handen”  en Marietje Kranenberg  had een toepasselijk gedicht voor deze avond geschreven.

Als laatsten vóór de pauze hebben de meisjes Elise en Ellemae onder begeleiding van oma Jonneke hun lied „ Op een onbewoond eiland” gezongen! Ze vonden het spannend, maar al zingend verdween dat en ging het steeds uitbundiger. Met microfoon nog beter! Prachtig!

In de pauze kon ieder genieten van een hapje en drankje en …. een praatje.

I.v.m. de volle zaal moest Frits de beamer aan de kant zetten en konden de foto’s helaas niet getoond worden. Dat gebeurt nog op een ander tijdstip.

Na de pauze …. zingen! Daarna werden we verrast door de ”gebroeders” Wolthuis (Jennie en Johanna), die een dagje op reis gingen naar Amsterdam. Allebei met pet op en stoffen tasje in de hand, met daarin een flesje koffie en de boterham. Een hele belevenis!

Toen de rust was weergekeerd, hebben Ellemae en Elise het gevoelige en bekende lied ” Mag ik dan bij jou ” gezongen. De mensen waren ontroerd toen de meisjes aan het eind van het lied

elkaar in de armen sloten.

Als slot heeft de hele zaal het jubileum-lied, geschreven door Jonneke, mee kunnen zingen! Het voelde als een kado aan het einde van de avond.

Maar…we waren er nog niet. Namens de diaconie nam Ria ter Maat het woord. Na felicitatie en bedankje mocht zij ons een prachtige kaarsenstandaard met kaars overhandigen om te gebruiken bij de komende zangavonden.

Ds. Dijkstra heeft de avond afgesloten. We kunnen terug kijken op een mooie, onvergetelijke avond. Dank aan alle mensen die aan dit gebeuren hebben mee gewerkt.

commissie van de Prot. Vr. Dienst