Druiventros_hvvHERVORMDE VROUWEN VERENIGING MARKELO

opgericht 3 oktober 1945

In ontmoeting en activiteiten oriënteren wij ons op geestelijke, maatschappelijk en  culturele onderwerpen.
Daartoe komen we één keer per maand op onze verenigingsavond bij elkaar, soms ontspannend, soms bezinnend.
Daarnaast worden er koffieochtenden, excursies, wandelingen, fietstochten, workshops en reisjes georganiseerd.  Ook is er een actieve tuinclub….

[—ATOC—][—TAG:h2—]

 

Verslag nieuwjaarsvisite 9 januari 2013

De nieuwjaarsvisite werd dit jaar bij de Poppe gehouden. Te gast waren de Mondharmonica Vereniging The Hohner Boys. Een groep van 15 muzikanten die met verschillende mondharmonica’s (kleine, grote etc) van allerlei soorten liederen konden spelen zoals: Kleine cafe aan de haven, BZN, Bennie Nijman, duitse liedjes en onze upon a time in the west,. Een gezellige middag waarbij een hapje en een drankje natuurlijk niet ontbrak .

Verslag verenigingsavond 31 januari 2013

Op de eerste verenigingsavond in het nieuwe jaar was Mevr. Inez de Beaufort uitgenodigd, dochter van oud burgemeester de Beaufort.

Zij vertelde ons deze avond  over de problemen van eten en overgewicht en het gevolg daarvan. Met als hoofdvraag: Is dit een probleem voor de volksgezondheid.  Overgewicht zorgt namelijk voor kosten in de gezondheidszorg, maar mogen de mensen niet zelf weten wat ze eten en er zijn mensen die niet kunnen helpen dat ze overgewicht hebben.

Op een luchtige manier werd de vraagstelling naar voren gebracht met filmpjes en plaatjes, maar een pasklaar antwoord werd niet gevonden.

Verslag verenigingsavond 28 februari 2013

In februari is onze gast mevr. Vera Wiefferink . Zij is secretaris van de Kreenk vuur de Twentse Sproak en zij heeft op onze avond dan ook verhalen verteld in het Twents. Prachtig vertellend met humor neemt ze ons zo mee in haar verhalen. Herkenbaar en zo in het dagelijks leven. Ook vertelde ze een serieuzer verhaal over haar moeder die aan Alzheim leed. Een prachtige stem waar men nog uren naar kon luisteren.

Verslag koffieochtend 13 maart 2013

Op de koffieochtend is Helen Karssing uitgenodigd. Zij woont op Hessenheem en doet al jaren aan fotografie. Zij heeft ons deze morgen prachtige plaatjes van vlinders laten zien. Nooit geweten dat er zelfs in Nederland zoveel vlindersoorten zijn. Prachtige kleuren en wat een verschil soms in het vrouwtje of het mannetje. Op de site van Hellex natuurfotografie kunt U nog vele soorten vinden.

Verslag paasbakjes maken 19 maart 2013

Op dinsdag 19 maart zijn er zowel op de morgen als ook op de middag weer zeer mooie paasbakjes gemaakt olv Diny Izaks. We hebben een soort mand gemaakt van gaas en mos en hierin oase met groen , bloemen, kippetje en eitjes etc. Prachtige creatie voor maar weinig geld en een zeer gezellige dag.

Verslag paasviering 27 maart 2013

Voor de paasviering was Ds John Eertink uit Rijssen te gast tesamen met het gospelkoor “the Followers”. Door het gebruik van een power point presentatie heeft ds Eertink ons alles uitgelegd over ‘Het Kruis” . Bijv: het kruis als symbool, het kruis is teken van Gods liefde, het kruis teken van overwinning, het kruis is het teken van de brug etc. Door prachtige spiegelverhalen of een gedicht en met muziek van de gospelgroep en samenzang een zeer fijne avond, waar een ieder op terug kan kijken.

Verslag verenigingsavond 25 april 2013

Voor onze slotavond was Flora Frits uitgenodigd oftewel Frits Hogers. Hij heeft op deze avond al pratende prachtige bloemstukken gemaakt van zeer mooie bloemen zoals jonge orchideeën, sneeuwbal, hortensia’s (Annabel) etc. Ook een prachtig bloemstuk voor de wisseling van de troon werd gemaakt waarin een echte kroon was verwerkt. Door loten te kopen konden de dames een prachtig bloemstuk winnen en velen gingen dan ook naar huis met iets moois.

Door het bestuur werd nog een presentje aangeboden voor alle leden , nl een mok met Prinses Beatrix en Koning Willem-Alexander met de datum. Een prachtige ontspannen avond als slot van ons mooie seizoen.

Verslag reisje 16 mei 2013

Het reisje ging dit jaar naar het Bevrijdingsmuseum  in Groesbeek. Hier kregen we eerst een film over wat er allemaal gebeurd is bij de inname van de brug over de Waal en aansluitend een rondleiding door het museum. Heel indrukwekkend het gedeelte over de kinderen en de vrouwen die naar het kamp werden gestuurd en later allemaal vermoord zijn. Na de middag zijn we aan boord gegaan van de “Sluizer” voor een Maasoever cruise. Een prachtig gebied om te zien, alleen het weer werkte ’s middags niet bepaald mee. Binnen werd er echter volop gepraat, zodat de tijd zo om was. Na een heerlijk diner in de Ruggestee te Hoenderloo, werd er weer huiswaarts gekeerd.

Verslag fietstocht tuinclub 4 juni 2013

Jaarlijks wordt er ter afsluiting van het seizoen een fietstocht gepland. Dit keer werd er eerst gefietst naar aannemer Brinkmans waar in de kantine een kop koffie met wat lekkers werd genuttigd en werd er in de kwekerij van Gerrit Wentink. Hierna zijn we gefietst naar “De Twentse Hoftuin” in Diepenheim. Gerry Bokhove, de eigenaresse, gaf uitleg over de aangelegde vijvertuin, de lange bordertuin, de groentetuin en de boomgaard. Na een heerlijke picknick en op de terugweg een lekker ijsje hebben wij als afsluiting nog kunst bekeken bij galerie Alafran. Een heerlijke zonnige en inspirerende dag.

Verslag fietstocht 12 september 2013

Het nieuwe seizoen start zoals altijd met een fietstocht. De start is bij camping de Bovenberg waar wij eerst koffie drinken met een appelboompje. Dan fietsen wij via de Apenberg, de Schoolstraat, Plasdijk naar het Elsenerbroek, via de Kolhoopsdijk naar ons lunchadres “de Poort van Twente”. Terug gaan we via “hotel Rijssenerberg ” ( vroegere) richting de Borkeld, waar we prachtig tussen de heide door fietsen. Bij het labyrint stoppen we nog even om wat te drinken en de schaapsherder laat zijn honden nog even een demonstratie geven. Tot slot nog een heerlijke ijsco bij restaurant de Kemper. Een prachtige dag tussen andere dagen van regen, een goede start voor het nieuwe seizoen.

Verslag verenigingsavond 25 september 2013

Onze eerste avond van het seizoen starten wij met Vocal group Happy Few, een enthousiaste groep zangers die allerlei soorten van muziek brengen. Zij zingen van pop tot rock, nederlands talig en gospels. Ook de dirigente beleefde veel plezier aan haar werk. Prachtige stemmen met als afsluiting nog extra een prachtige potpouri. Een prachtige avond.

Verslag excursie 9 oktober 2013

Onze excursie ging naar het bakkerijmuseum van Bolletje. Na eerst koffie met een beschuitbolletje te hebben genuttigd kregen wij op de zolder een goede uitleg over het ontstaan van Bolletje. Deze werd tevens ondersteund door onze bakkersvrouw Jo van de Bakker, oftewel Jo Jansen. Een prachtige verzameling van oude bakkersspullen en van Bolletje staat hier op zolder. Na nog even in het winkeltje te zijn gedoken gaan we naar het winkeltje van Grootmoederstijd. Een zeer ouderwets en klein winkeltje, tjokvol ingericht met oude verzamelde producten. Over elk product kon dhr Veenendaal wel wat vertellen. Ook nog even gekeken in zijn verzameling van blikken. Ook dit schuurtje stond tjokvol.

Verslag verenigingsavond 31 oktober 2013

Op de verenigingsavond van oktober kwam de heer Jansen van Stichting Veiligheid en Preventie. Hij stelde zich voor als ex-inbreker en heeft ons een presentatie met filmpjes laten zien hoe gemakkelijk de mensen het voor inbrekers maken om in hun huis te komen. Ook stelde hij voor om gezamenlijk als buurt de mensen allemaal aan te spreken en goedendag te zeggen. Voor een mogelijke inbreker niet fijn als er aandacht aan hem wordt geschonken. Verder gaf hij vele tips om bijv geen sleutel in de deur te laten zitten, wat te doen als je gaat pinnen etc  etc. Geen plezierige avond als je nagaat hoeveel er wordt ingebroken, maar wel belangrijk om te weten om ze het niet te makkelijk te maken.

Verslag wandeling 6 november 2013

Op woensdagmiddag 6 november is boswachter Hans Spijkerman met ons mee geweest voor een wandeling in de bossen van het Twickel. Na eerst wat verteld te hebben over Twickel zelf en zijn eigen huis, nam hij ons mee naar het landschapspark  aan de laan, die normaal afgesloten is voor het publiek. Een prachtig stukje natuur die ook weer hersteld wordt zoals het vroeger was, ook al gaat dit met ups en downs. Veel dieren vinden hier nog hun plek. Hierna nog heerlijk koffie met krentenwegge gehad in de jachthut bij de boswachter. Toen we buiten kwamen regende het, dus wederom prachtig getroffen.

Planning:

14 november Ouderenmiddag 14.00 uur Anholtskamp met BZZ

28 november Verenigingsavond met Pastor Marinus van den Berg

10 december Kerstbakjes maken bij ten Hove op de deel

12 december Kerstavond met Vocalize met Sandra Vluttert

REAGEREN? MEER INFORMATIE?  —–>    email naar aliestenhove@gmail.com