Uit het dagboek van Simeon
Tijdens deze online dienst gaat ds. Marten Dijkstra voor.
Kort geleden kwam een originele brief van Jules Schelvis uit 1945 te voorschijn, een van de weinigen die kamp Sobibor hebben overleefd. Een kleindochter van hem heeft een keer het pad van haar opa samen met hem gevolgd. Dat was dit jaar te zien op tv, in het kader van 75 jaar vrijheid. Wat er in die donkere periode is gebeurd, blijft zo voor het nageslacht bewaard. Op een vergelijkbare wijze is de evangelist en arts Lucas op onderzoek uitgegaan om bronnen te raadplegen over Jezus van Nazareth. Hij stuit dan ook op een ontmoeting van Jozef en Maria met een zekere Simeon bij hun bezoek in de tempel te Jeruzalem. Jezus is nog maar pas geboren. Maria zal Hem bij zich dragen. Niets bijzonders. Maar deze Simeon ziet meer en geeft een vooruitblik op wat nog komen gaat. Wie onder de ouderen weten vanuit hun wijsheid en inzichten nu te duiden wat ons overkomt of nog te wachten staat?

U kunt deze dienst bekijken via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/181-Protestantse-Gemeente-Markelo of het YouTube-kanaal van Martinuskerk Markelo.

De orde van dienst kunt u hier downloaden: 2020-12-27 liturgie eredienst