Enquête onder alle Markeloërs

Door de plannen van de gemeente Hof van Twente om de Grotestraat en het Kerkplein in Markelo aan te passen, komt de Martinuskerk nog centraler in ons dorp te staan.

Net als de landelijke tendens heeft ook de Martinuskerk het moeilijk als gevolg van afnemend kerkbezoek, minder leden en teruglopende inkomsten. Dit was een van de redenen voor de kerkenraad om zich opnieuw te oriënteren op nevenactiviteiten (herbestemmingsmogelijkheden) van het kerkgebouw. Met het doel dat de Martinuskerk een waardevol en maatschappelijk functionerend gebouw blijft in het centrum van Markelo.

Samen met studenten van de Jan des Bouvrie Academy (Daniëlle van Coeverden, Wies Veenhuis, Britt Pelupessij en Hanna Landeweerd) wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Daarbij ligt de focus vooral op het vinden van nieuwe functies voor de kerk die kunnen bestaan naast de huidige kerkdiensten.

Binnen dit project vindt een onderzoek onder alle Markeloërs plaats, door middel van een enquête. Deze is inmiddels ook gepubliceerd op Maarkelsnieuws. Wij hopen dat alle Markeloërs de moeite nemen om de enquête in te vullen; het kost slechts één tot drie minuten van uw tijd.

Onderstaand treft u de link naar de enquête aan.
Namens de kerkenraad en de studenten danken wij u alvast voor uw medewerking.

By | 2020-10-03T15:27:26+01:00 oktober 8th, 2020|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Enquête onder alle Markeloërs