Op zondagmiddag 11 september treedt het vrouwenkwartet Cantado op in de Martinuskerk in Markelo. Het kwartet bestaat uit vier zussen Adolfsen. Hun vader werkte in 1952 een jaar als vicaris (predikant in opleiding) in Markelo, en heeft altijd een sterke band gevoeld en gehouden met Markelo. Door een toeval is een van de dochters achttien jaar geleden in Stokkum komen wonen.

Vroeger werd er door het gezin (er zijn ook nog vier broers) veel gemusiceerd, in allerlei samenstellingen. Het gezin woonde altijd dicht bij en zelfs een beetje in de kerk. Ruim twintig jaar na het overlijden van hun vader (en een halfjaar na dat van hun moeder) verzorgen de zussen in vier van ‘zijn’ kerken een concert.

In ‘Cantado op Kerkenpad’ staat de componist Henry Purcell centraal. Zijn liederen zijn voor de muzikale jeugdherinneringen van de zussen van grote betekenis: thuis werden ze met grote regelmaat gezongen bij de piano. Naast de liederen van Purcell worden er enkele religieuze stukken en een aantal nummers in het lichtere genre uitgevoerd.

De uitvoerenden zijn Jonneke (mezzosopraan), Ine (sopraan), Elsbeth (mezzosopraan) en Paula (alt). Bij enkele liederen begeleidt Merel Adolfsen op de piano.

Aanmelden voor dit concert kan door een mail te sturen naar cantado4@gmail.com. De toegangsprijs is € 10,–.

 

  • Martinuskerk Markelo, zondag 11 september 2022, 15.00 uur
  • cantado.jouwweb.nl
  • Telefoon: 06 51403914