’t K’oole testament

‘t K’oole testament is de vijfde winterse vertelling, voor de Brook duo kerkentour, geschreven door streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat.  Het succes van de kerkentour is ongekend gebleken en smaakt naar meer.  Ruim 25000 bezoekers zagen de vorige vier vertellingen in verschillende kerken in de regio.  Het eerste verhaal Mirrewinter is verfilmd en trok 15000 bezoekers. Een tweede film is in de maak. 

” ‘t K’oole testament” is het nieuwe verhaal en wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het “Stille nacht”. 

De zoon van garagehouder Zilverdam, Tonnie, heeft grootse plannen. Amerikaanse auto’s zijn de toekomst. Zijn bravoure botst met de bescheiden en verstandige karakters van zijn ouders. Maar Tonnie zet door en komt in financiële problemen. Zijn omhooggevallen vriendin, boerendochter Catherina Daalder, moet hem uit de brand helpen.

 

We nemen U mee naar 1963. The Moodchers en de Pongersband spelen Rock & Roll bij café Hargeerds (de Kroon). De jeugd dorst zich uit in Polkadots petticoats, jeans, puntschoenen en vetkuiven. Een bewogen jaar zo zal gedurende het verhaal blijken……..Vele herinneringen zullen boven komen. 

 

Na de voorstelling is het nieuwe boek ’t K’oude testament verkrijgbaar. 

 

Datum:  zaterdag 7 december

Tijd:        14.00 uur en om 20.00 uur
waar:      Martinuskerk Markelo

kaarten: á € 10,  zijn te koop in de Martinushof op dinsdagavond 12 november

                                                            Op donderdagochtend 14, 21 en 28 november

                                                            En op donderdagavond 21 november

 

of reserveer uw kaarten door een email te sturen naar scriba.markelo@gmail.com, onder vermelding van uw naam, adres en het aantal kaarten.

U ontvangt als antwoord op uw reservering ons bankrekeningnummer.

nadat uw bijdrage op onze rekening is bijgeschreven wordt uw reservering definitief.