We leven in een verwarrende tijd. Het coronavirus raakt ons allemaal in meer of mindere mate. Over de hele wereld wordt angst en onveiligheid ervaren. Juist in zulke tijden van onzekerheid kan de Bijbel ons houvast bieden, bemoedigen en troosten.

Zoals u weet, werkt het Nederlands Bijbelgenootschap wereldwijd. En dat werk gaat door, ondanks de moeilijkheden die het coronavirus met zich meebrengt …

 

Nu de coronacrisis Nederland ontregelt en onzeker maakt, biedt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) inspiratie uit de Bijbel. Het 5-daagse bijbelleesrooster ‘In afhankelijkheid van God’ is beschikbaar in de gratis app Mijn Bijbel.

 De vijf afleveringen van het leesplan gaan over afhankelijkheid (naar aanleiding van Jesaja 9:1-6), stilte (Matteüs 6:5-13), vertrouwen (Romeinen 8), vragen aan God (Matteüs 7:7-12)en aan tafel met God (Johannes 15:9-16).
Om je aan te melden voor het leesplan ga je binnen de Mijn Bijbel app naar het menu. Hier vind je het kopje ‘leesplannen’. Op deze pagina kan je je aanmelden voor het nieuwe leesplan.

Link: https://www.debijbel.nl/app

 

Daarnaast is er materiaal voor ouders met thuiszittende kinderen  te downloaden via de bijbelsite: debijbel.nl. Daar worden ook blogs geplaatst die ingaan op de situatie in het land.

 

CP D. Rozendom en T. Hoogendam