Speciaal voor de Actie Kerkbalans 2021 heeft de kerkenraad van de Martinuskerk Markelo de rode loper uitgelegd. Een beetje tegenstrijdig want de betekenis hiervan – mensen gastvrij ontvangen – gaat in deze tijd niet op. Terwijl de Martinuskerk voor alle Markeloërs daarvoor staat: “Wie u ook bent en waar u ook vandaan komt: in onze kerk bent u welkom!”. Het kloppende hart van het kerk-zijn: bemoedigen, helpen en zorgen voor elkaar.

Op zaterdag 16 januari jl. is de Actie Kerkbalans 2021 van start gegaan. Dit keer met een krachtig thema: “Geef vandaag voor de kerk van morgen!”.
Een thema dat de waardevolle toekomst van de Martinuskerk centraal stelt. De kerk van morgen kan er alleen zijn als wij ons daar vandaag voor inzetten.

Meer dan ooit wordt de warmte van familie, vrienden en kennissen gemist; de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel of dat schouderklopje. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid. De kerk is daarbij voor velen niet weg te denken: een plek om samen te komen om je geloof en levenservaringen te delen met elkaar. Dat schept een bijzondere band. En juist dat verbindende aspect van het kerk-zijn is in deze tijd heel hard nodig.

De kerkenraad hoopt op een geslaagde actie, zelfs onder de huidige omstandigheden. Zij roept haar leden op om te investeren in een levendige kerk, tijdens en ná corona. De vaste kosten van de kerk lopen door en er zijn extra uitgaven gedaan om op andere – digitale – manieren met elkaar in contact te blijven. Iedere bijdrage, groot of klein, is van harte welkom. Alleen op die manier kan de Martinuskerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: er zijn voor alle Markeloërs!