Csurgo 2017-02-12T18:28:42+00:00

Partnerkerk in CSURGÓ  in Hongarije

en de nieuwe kerk in Csurgó
In de zomer van 2005 was er een uitwisseling met onze partnergemeente Csurgó uit Hongarije.

Wij hebben toen 19 mensen ontvangen onder wie 14 jongeren.

De foto’s in het fotoverslag van 2005 zijn gemaakt door 3 families: van Bolhuis, ten Hove en Haas.

Voor een fotoverslag zie de volgende link: http://home.kpn.nl/prot-gem-markelo/csurgo/album/index.html

De contacten met de jongeren verliepen zeer goed en houden nog steeds stand via e-mail en MSN.

In juli 2008 zijn wij met een groep van alle leeftijden (> 10 jaar) naar Csurgó geweest voor een tegenbezoek.

De meesten zijn per vliegtuig gegaan met Easyjet naar een vliegveld aan het Balatonmeer wat ong. 70 km van Csurgó ligt.

Sommigen hebben er gelijk een vakantie aan vast geknoopt naar Kroatië of Hongarije.

De ontvangst was weer helemaal AF en bijna iedereen is wel wat aangekomen in gewicht…..

OP YOUTUBE staat een korte film over dit bezoek gemaakt door Jan Haas.

We hebben deze keer niet in gastgezinnen overnacht maar in een studentenonderkomen van het Collegium.

Verder was er een busje voor ons geregeld voor de diverse uitstapjes in de omgeving.

Het meest prettige was wel dat er ook een tolk aanwezig was die op een fantastische manier er voor gezorgd heeft dat wij heel goed met de Hongaren van gedachten konden wisselen.

Ook heeft zij ’s zondags in twee kerkdiensten één in de oude kerk te Alsok en één in de nieuwe kerk de preek van ds. Dijkstra in het Hongaars vertaald.

Het was een druk programma in die 4 dagen maar er is ook veel plezier gemaakt.

Zie onderstaande foto

Voor een fotoverslag klik hier

Gerrie Berendsen,  tel. 0573 221344

Marten Dijkstra,    tel. 361238